Presă

„Sub bagheta dirijorului român invitat, Florin Totan, întregul program a avut o vitalitate și eleganță rar egalate. Maestrul Totan a pretins și asigurat sonorități de la cel mai silențios pianissimo și cea mai delicată tandrețe la nuanțe de forte pline de viață și de o remarcabilă maiestuozitate și intensitate. Toate acestea au fost realizate printr-o adevărată dedicare personală în slujba muzicii. Interpretarea Uverturii Cubaneze a lui Gershwin a fost uluitoare, iar viziunea maestrului Totan asupra Simfoniei nr. 2 de Sibelius a fost pe de-a întregul convingătoare. În final, maestrul Totan a obținut a adevărată consumare a întregii simfonii. O prestație cu adevărat memorabilă. Bravo!”
„SOUTHAMPTON EVENING ECHO”, Southampton – (3.02.1995)

„Un triumf dintre cele mai răsunătoare, o adevărată apoteoză a turneului a fost marcată de concertul din Avignon. Dirijorul român a fost extraordinar cu bagheta, mâinile, gura, ochii, capul și întregul corp, pe scurt, întreaga sa ființă răsuna a muzică. Orchestra a înregistrat un asemenea succes încât au fost obligați să ofere câteva bis-uri, iar dirijorul lor – tânăr și înalt, frumos și fermecător a oferit un concert magnific în Provence.”
„LE PROVENCAL”, Avignon – (23.07.1992)

„A dirijat un al doilea concert de festival absolut exuberant. Totan transformă și transfigurează cu verva sa contagioasă. ”
„L’ECO DI BERGAMO”, Bergamo – (20.02.2001)

„Concertul final (ce a urmat cursurilor In Memoriam Celibidache susținute la Conservatorul din Braga, Portugalia) a fost dirijat cu măiestrie de Florin Totan, o mare personalitate a muzicii românești ce susține cursuri de dirijat și concerte atât în București, cât și în jurul lumii. Oportunitatea de a lucra cu maestrul român reprezintă un mare privilegiu pentru tinerii muzicieni portughezi, iar exigența și metodele de lucru ale maestrului Totan i-au transformat pe aceștia în adevărați profesioniști.”
„A VOZ DE MINHO”, Braga-Portugal – (13.07.2005)

„În cadrul Festivalului de Muzică Românească de la Londra au avut loc două premiere mondiale și două premiere românești. Concertul a fost conceput și dirijat cu convingere și forță de Florin Totan, evidențiind contribuțiile notabile de la corzi și suflători. Cântecul Voievodului Lupu a fost interpretat cu o remarcabilă bogăție sonoră, iar Dansul Valah a reprezentat un mare salt calitativ și apogeul întregului program. ”
Dl. Evan Dickerson – cronică publicată pe site-ul Criticilor Britanici – (12.12.2005)

Sub titlul ”Maestrul Totan – un invitat special”, Doina Meiseles adaugă: „Publicul a fost fermecat de charismaticul și talentatul dirijor român, Florin Totan, și au aplaudat minute în șir la finalul concertului. Conducând orchestra cu siguranță și prestigiu, Florin Totan a impresionat prin măiestria artei sale. Vitalitatea și autenticitatea conducerii orchestrei, noblețea și eleganța gesturilor sale și profesionalismul absolut ale acestui excelent dirijor îi înscriu numele în rândul maeștrilor timpurilor moderne.”
„ORIENT EXPRESS” , Tel Aviv – (21.02.2000)

”A dirijat o transformare,… frazele frumos făurite ale corzilor, sentimentul de anticipație… totul a fost perfect, extraordinar impact și precizie…”
”Loughborough Echo”, Derby – (29.03.1996)

”Totan se bucură de toate calitățile așteptate de la un dirijor bun. Este dotat cu un talent incontestabil și un remarcabil simț muzical. Sunt sigur că în curând va atinge perfecțiunea în calitate de dirijor.”
Ion Dumitrescu, Președintele Uniunii Compozitorilor Români,
membru al Academiei Franceze Belle Arte – Paris,
membru al Academiei Tiberina – Roma – (1987)

”Orchestra a cântat cu tot sufletul pentru invitatul român, dirijorul Florin Totan!… Rachmaninov a fost o experiență nemaipomenită,… Copelia a fost delicată și primăvăratică, însă finalul a debordat de energie…”
”Derby Evening Telegraph”, Derby – (10.03.1998)