slider1

Welcome to AccessPress Parallax!

A full featured parallax theme - and its absolutely free!

Mai Mult

slider2

Amazing multi-purpose parallax theme

Travel, corporate, small biz, portfolio, agencies, photography, health, creative - useful for anyone and everyone

Mai Mult

Bun venit

Bun venit pe site-ul oficial a maestrului Florin Totan, Dirijor Principal și Director Muzical al Orchestrei „SINFONIA BUCUREŞTI”, Dirijor Permanent al Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea, Dirijor invitat al „Orchestrei Simfonice București”.

Presă

„Sub bagheta dirijorului român invitat, Florin Totan, întregul program a avut o vitalitate și eleganță rar egalate. Maestrul Totan a pretins și asigurat sonorități de la cel mai silențios pianissimo și cea mai delicată tandrețe la nuanțe de forte pline de viață și de o remarcabilă maiestuozitate și intensitate. Toate acestea au fost realizate printr-o adevărată dedicare personală în slujba muzicii. Interpretarea Uverturii Cubaneze a lui Gershwin a fost uluitoare, iar viziunea maestrului Totan asupra Simfoniei nr. 2 de Sibelius a fost pe de-a întregul convingătoare. În final, maestrul Totan a obținut a adevărată consumare a întregii simfonii. O prestație cu adevărat memorabilă. Bravo!”
„SOUTHAMPTON EVENING ECHO”, Southampton – (3.02.1995)

„Un triumf dintre cele mai răsunătoare, o adevărată apoteoză a turneului a fost marcată de concertul din Avignon. Dirijorul român a fost extraordinar cu bagheta, mâinile, gura, ochii, capul și întregul corp, pe scurt, întreaga sa ființă răsuna a muzică. Orchestra a înregistrat un asemenea succes încât au fost obligați să ofere câteva bis-uri, iar dirijorul lor – tânăr și înalt, frumos și fermecător a oferit un concert magnific în Provence.”
„LE PROVENCAL”, Avignon – (23.07.1992)

„A dirijat un al doilea concert de festival absolut exuberant. Totan transformă și transfigurează cu verva sa contagioasă. ”
„L’ECO DI BERGAMO”, Bergamo – (20.02.2001)

„Concertul final (ce a urmat cursurilor In Memoriam Celibidache susținute la Conservatorul din Braga, Portugalia) a fost dirijat cu măiestrie de Florin Totan, o mare personalitate a muzicii românești ce susține cursuri de dirijat și concerte atât în București, cât și în jurul lumii. Oportunitatea de a lucra cu maestrul român reprezintă un mare privilegiu pentru tinerii muzicieni portughezi, iar exigența și metodele de lucru ale maestrului Totan i-au transformat pe aceștia în adevărați profesioniști.”
„A VOZ DE MINHO”, Braga-Portugal – (13.07.2005)

„În cadrul Festivalului de Muzică Românească de la Londra au avut loc două premiere mondiale și două premiere românești. Concertul a fost conceput și dirijat cu convingere și forță de Florin Totan, evidențiind contribuțiile notabile de la corzi și suflători. Cântecul Voievodului Lupu a fost interpretat cu o remarcabilă bogăție sonoră, iar Dansul Valah a reprezentat un mare salt calitativ și apogeul întregului program. ”
Dl. Evan Dickerson – cronică publicată pe site-ul Criticilor Britanici – (12.12.2005)

Sub titlul ”Maestrul Totan – un invitat special”, Doina Meiseles adaugă: „Publicul a fost fermecat de charismaticul și talentatul dirijor român, Florin Totan, și au aplaudat minute în șir la finalul concertului. Conducând orchestra cu siguranță și prestigiu, Florin Totan a impresionat prin măiestria artei sale. Vitalitatea și autenticitatea conducerii orchestrei, noblețea și eleganța gesturilor sale și profesionalismul absolut ale acestui excelent dirijor îi înscriu numele în rândul maeștrilor timpurilor moderne.”
„ORIENT EXPRESS” , Tel Aviv – (21.02.2000)

”A dirijat o transformare,… frazele frumos făurite ale corzilor, sentimentul de anticipație… totul a fost perfect, extraordinar impact și precizie…”
”Loughborough Echo”, Derby – (29.03.1996)

”Totan se bucură de toate calitățile așteptate de la un dirijor bun. Este dotat cu un talent incontestabil și un remarcabil simț muzical. Sunt sigur că în curând va atinge perfecțiunea în calitate de dirijor.”
Ion Dumitrescu, Președintele Uniunii Compozitorilor Români,
membru al Academiei Franceze Belle Arte – Paris,
membru al Academiei Tiberina – Roma – (1987)

”Orchestra a cântat cu tot sufletul pentru invitatul român, dirijorul Florin Totan!… Rachmaninov a fost o experiență nemaipomenită,… Copelia a fost delicată și primăvăratică, însă finalul a debordat de energie…”
”Derby Evening Telegraph”, Derby – (10.03.1998)

Biografie

Trecut

Născut la București, în anul 1955, într-o familie de muzicieni – tatăl său fiind un important compozitor, dirijor și profesor – Florin Totan își începe parcursul muzical cu studiul contrabasului, câștigând numeroase concursuri naționale. Își definitivează studiul instrumentului ca absolvent al Universității Naționale de Muzică București. Între anii 1980-1984 studiază dirijatul cu eminentul profesor Constantin Bugeanu, o mare autoritate a școlii dirijorale românești. Cel mai important moment al carierei sale a fost marcat de întâlnirea cu Sergiu Celibidache, cu care a studiat între anii 1982-1990 la Munich și Mainz. În vara anului 1983 a studiat la Academia Muzicală Chigiana din Siena, Italia, sub tutela prestigiosului Franco Ferarra. Au urmat cursuri de măiestrie cu Richard Schumacher, la Berlin în anii 1990 și 1991.

Concursuri

Florin Totan a câștigat două competiții internaționale de dirijat la Murzzuschlag, Austria – 1990 și, respectiv, Berlin, Germania – 1991.

Turnee

Maestrul Totan a condus numeroase turnee de succes în întreaga lume: Austria, Croația, Anglia, Franța, Finlanda, Italia, Israel, Germania, Belgia, Portugalia, Spania, Serbia, Turcia, Egipt, SUA, Mexic, El Salvador, Brazilia și Elveția. A participat la Crans Montana Forum, în 1999 și 2000, în fața unor audiențe formate din unii dintre cei mai importanți lideri mondiali, dintre care: Bill Clinton, Prințul Albert de Monaco, Prințul de Lichtenstein, Premierul rus V. Tchernomirdyn.

Activitate ca dirijor invitat
Cariera sa de dirijor este încununată de invitațiile unor orchestre prestigioase precum: Berlin Symphony Orchestra, Orchestra de Cameră Prusacă și Ruhr Chamber Philharmonic (Germania), London Schubert Players, Derby Symphony Orchestra, Charnwood Orchestra, Southampton Youth Orchestra și Hampshire Sinfonietta (Anglia), Porto National Orchestra, Porto Festival Orchestra, Porto Sinfonietta și Orchestra de Cameră din Braga (Portugalia), City of Cadiz Orchestra, Alcoy Symphony Orchestra și Barcelona Chamber Orchestra (Spania), Modern Ensemble (Austria), Sofia Music University Symphony Orchestra (Bulgaria), Savaria Symphony Orchestra (Ungaria), Orchestral Ensemble from Bruxelles (Belgia), Pori Sinfonietta (Finlanda), Amadeus Choir and Orchestra din Paris (Franța), Royal Strings of St George, Genova Philharmonic, Bergamo Chamber Orchestra, Milano Clasica Chamber Orchestra și Catanzaro Symphony Orchestra (Italia), Herzliya Chamber Orchestra (Israel), Cairo Symphony Orchestra (Egipt), Orechestrele Simfonice din Adana și Antalya (Turcia), AIMS Symphony Orchestra of Dallas, University of Tenessee Symphony Orchestra, Kansas Chamber Orchestra și Denver University Symphony Orchestras (SUA), Vancouver Civic Symphony Orchestra (Canada), Acapulco Philharmonic (Mexic), National Symphony Orchestra of El Salvador, Minas Gerais Symphony Orchestra of Belo Horizonte (Brazilia).

Cel mai îndrăgit proiect
IN MEMORIAM CELIBIDACHE (București) a adus cursuri de măiestrie despre tehnica și filosofia muzicală ale marelui dirijor pentru tineri aspiranți din întreaga lume. Florin Totan a mai susținut cursuri de măiestrie și seminare în Portugalia, Italia, Spania, Franța, Brazilia și SUA (Denver și Kansas City).
Festivaluri
Maestrul Totan a fost chemat ca invitat special la evenimente precum: Paris-Jouvissy(1985) și Avignon (1990,1992,1994) – Franța, Mozart Festival in Brescia și Bergamo Festival (1997,2008,2012) – Italia, Rovinj, Osor și Sisak – Croația, Nis și Vrnjci Spa – Serbia, 1st Romanian Music Festival in London (2005), Portuguese Orchestras Festival of Lisbon (1999) – Portugalia și Festivalul ”George Enescu” din București (1998,2009,2011) – România.
Printre sălile în care a concertat se numără: Schauspielhaus – Berlin, Teatro Carlo Felice di Genova, Sala Piatti e Teatro Donizetti di Bergamo – Italia, Guildhall of Southampton – Anglia, Salle de Conservatoire Royal de Bruxelles.
Colaborări cu soliști
Gheorghe Zamfir (București-Paris), pianista Babette Hierholzer (Berlin-New York), Jean Francois Dichamp (Paris), Hanna Jaszik (Varșovia-Bruges), violoncelistul Xavier Philipps (Paris), Amit Peled (Tel Aviv-Baltimore) și soprana Cellia Costea (București-Atena).